Головна » 2013 » Серпень » 27 » Інтрига від депутата Драбчука
01:28
Інтрига від депутата Драбчука



На чергову сесію міської ради редактора нашої газети запрошував... персонально депутат Андрій Драбчук, дзвонили до районного часопису. Ніби мали розглядатися цікаві, ледь не сенсаційні питання. Забігаючи наперед, треба зауважити, що сесія справді видалася плідною, а сенсації не було.
Спочатку розглянули лист антимонопольного комітету про вивіз твердих побутових відходів. Цим у нас займається КП "Моє місто". На думку чиновників є порушення в тому, що міська рада доручила це "своїм" без конкурсу. Ось така бюрократія. Та хто за таку ціну чужий буде возити сміття? Доведеться оголошувати конкурс.
Мали обговорити Положення про звання "Почесний громадянин міста", але вирішили його доопрацювати і проголосувати наступного разу.
Директор КП "Моє місто" Володимир Чапран довів нові тарифи на вивезення твердих побутових відходів від підприємств і підприємців. Ціна становитиме 37.40 грн., а було 27.80 грн..
В чергу на земельні ділянки під будівництво індивідуального житла поставили Наталію Розквас, Володимиру Рак, Андрія Калиту, Ігоря Тарнавського, Віталія Лужного, Ярослава Хріпу.
Далі слово взяв Андрій Драбчук. Питання поставив так: "Чому 130 гектарів землі дають в оренду не фірмі "Яблуневий дар", а фізичній особі з Новояворівська Журику.
Мер пояснив, що ця фірма працює з фермерами, а тому і заяву написав Журик, який є там агрономом.. так вигідніше підприємству, а місто з того нічого не тратить, а буде заробляти гроші.
Було підкреслено, що орендовану землю не можна викупити чи продати без дозволу депутатів.
Депутат Степан Дмитрів запропонував, щоб Журик приніс підтверджуючі документи, а тоді прийняти рішення.
Слово мав і Василь Башак, член громадської організації, юрист. Його думка, що цю землю можуть приватизувати.
Депутатів образила його фраза: "Тут нема з ким говорити..."
Галина Вільчек зауважила, що юрист би мав знати - депутати можуть заборонити таким людям бути присутніми на сесіях, не говорячи про надання слова.
Драбчук просив депутатів голосувати поіменно, але це майже ніхто не підтримав.
Зійшлися на тому, що запросять представників "Яблуневого дару", послухають їх, а тоді приймуть рішення щодо виділення землі для ведення садівництва.
На пропозицію Драбчука було прийнято за основу  Програму щодо профілактики і запобігання поширення пияцтва та алкоголізму серед населення.
Проголосували, щоб у місті спиртні напої продавалися з 10 до 22 години, але це має контролювати міліція.
Цей же депутат пропонував депутатам прийняти рішення про відеознімання роботи сесій. Пропозиція не знайшла підтримки.
Андрій Драбчук також ставив на голосування питання про виведення з земельної депутатської комісії Зіновія Фольтовича, бо головою цієї комісії є його брат Олег. "За" було лише троє.
Не заперечили присутні проти того, щоб міський депутат мав помічника - теж ініціатива Драбчука.
У різному слово мав історик Роман Шуст. Говорив він про святкування 200-річчя від дня народження Шевченка, хоровий фестиваль пам’яті Роми Івашко, встановлення у місті пам’ятника Данилу Галицькому, колишній кінотеатр.
Депутат Володимир Шпилька розповів про проблеми дитячого садка. Прийняли до уваги ті питання, які вимагають негайного вирішення.
Майже чотири години плідно працювали депутати. Протокол сесії невдовзі подамо у рубриці "документообіг".
Андрій Шот, редактор місцевої газети.









Переглядів: 434 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]