Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Ігнорують депутати виборців
14:09
Ігнорують депутати виборців



На 24 вересня була запланована сесія міськради, але знову наші депутати показали, що їм байдужі справи громади, з потрібних для кворуму 18 обранців - прийшли 12! Даремно десь з годину чекали запрошені на сесію директор школи, завідуюча дитсадком, люди, які писали для розгляду заяви. Таке трапляється не вперше, розповідали на сторінках вісника. Закономірно виникає запитання: навіщо було перед виборами щось обіцяти людям, коли навіть не приходимо на сесії. На сайті міської ради подано усі дані про те, як міські депутати ходять на сесію. Нові вибори не за горами, то маємо можливість вже робити висновки...
У четвер за допомогою мобільника мер і секретар ради все-таки назбирали кворум і 38 сесія відбулася.
Було розглянуто лист ПАТ "Укргазвидобування" про погодження матеріалів на отримання спеціального дозволу на видобування вуглеводів (газу) Вишнянського родовища. Представник цієї фірми "слізно" просив дати дозвіл, а тим часом вони не платять місту орендної плати за землю, це десь 35 тисяч  гривень в рік. Мотивація - подають до міста газ, але ж ми з вами справно за нього платимо. Спробуй мати борг. 
Депутати не дали дозволу.
Два питання стосувалися школи: харчування і другої іноземної мови. Директора школи не було, бо мав нараду у Мостиськах. Депутат Василь Сюмак пропонував, аби знайти можливість 1-4-ті класи харчувати у малій школі, а в основному приміщенні для дітей у їдальні продавати хоча би чай і булочки.
Депутатська комісія має вивчити питання з приводу того, чому у школі друга іноземна мова є російська. Хоча на сесії можна було почути, що так захотіли батьки п’ятикласників, щоб не ускладнювати собі життя.
Ще відносна дискусія виникла щодо заяв Анни Качмар, Марії Качмар та Дмитра Качмара про надання землі для ведення особистого сільського господарства по вулиці Станційна. Голова земельної комісії Олег Фольтович пояснив, що біля траси не доцільно для цього виділяти землю. Така ж думка всіх членів цієї комісії, яка, до речі, працює майже кожного тижня і має послужити прикладом іншим.
Володимир Литвинський зачитав, розроблене комісією, Положення про звання "Почесний громадянин міста Судова Вишня". Звання  буде присвоюватися раз в рік напередодні Дня Незалежності (звісно, якщо буде подання відповідної комісії). 
Детальніше з Положенням про почесне звання можна познайомитися на сайті міської ради, адресу якого подаємо на першій сторінці в заголовку.
Виконавчому комітету надано дозвіл на виготовлення детального плану території земельної ділянки щодо розміщення дошкільного виховного закладу по вул. В.Стуса 0,5000 га. Потім це дасть можливість виготовити документацію для добудови дитсадка.
Щодо дитсадка, то розглянули лист прокуратури, який стосувався колегіального прийняття дітей у дошкільний заклад. Ніби це незаконно. Мер пояснив, що колегіальность дає можливість об’єктивно підходити до кожної заяви, поменшало скарг від мешканців міста. Прокуратурі дано обширну відповідь.
На сесії за три години цього дня розглянули 50 питань. Хто хоче детально більше знати, то знову радимо читати сайт міської ради, газетна площа не має можливості зупинитися на всіх питаннях...
Власна інф.





Переглядів: 376 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]