Головна » 2013 » Квітень » 7 » Геній устами дітей
19:42
Геній устами дітей
Він був сином мужика – і став володарем у  царстві духа. Він був кріпаком – і став велетнем у царстві людської культури. 
Іван Франко 


У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина — одна з найбільших вершин людського генія. Т. Шевченко - велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець проти будь-якого гноблення людини людиною. Поезія, мистецтво слова поєдналися в його творах з соціальною боротьбою і становлять з нею суцільний органічний сплав. Боротьбою за визволення народу, за соціальну справедливість і духовне розкріпачення мас Т.Шевченко здійснив найвище суспільне призначення поета. В історію людської культури він ввійшов не тільки як геніальний народний поет України, а й як найбільший, поряд з О.Пушкіним і А.Міцкевичем, поет слов'янства, як поет-гуманіст світового значення. 
Щороку в середині березня ми вшановуємо пам’ять великого Кобзаря. З цього приводу вихованцями БДЮТ було  організовано виступ «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».  Участь взяли  учні  гуртків : «Казковий світ театру», вокального, хореографічного, англійської мови.
Якісно продумані вокальні номери, які звучали між поетичною  лірикою, костюми учасників  колективу – усе це додало концерту особливої піднесеної  атмосфери. Після концерту у всіх нас залишилися дуже приємні відчуття, а також бажання зростати й творити, і знову ділитися набутим з оточуючими.
Аліна Чорна,
учасниця гуртка «Юний журналіст»
Судововишнянського міського БДЮТ.
Переглядів: 384 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]