Головна » 2013 » Жовтень » 24 » День Українського спортовця
22:55
День Українського спортовця



На зорі незалежності України у Судовій Вишні у центрі міста було проведено легкоатлетичні змагання  між школою і училищем. Добра ідея тоді не прижилася. І ось з ініціативи депутата, голови комісії з питань культури, освіти, спорту і туризму, заступника директора ліцею Володимира Литвинського і редакції "Судововишнянського вісника", за підтримки міського голови Олега Мартинця, добре починання відродили.
14 жовтня, коли святкували Покрову Пресвятої Богородиці і 71-річницю створення УПА, у центрі міста зібралися учні школи і ліцею аби провести "День українського спортовця".
Перед початком змагань отець Іван Тиндик відправив молебен, побажав дітям добрих результатів.
Далі головний суддя змагань Володимир Литвинський надав слово міському голові Олегу Мартинцю, а також представнику народного депутата Ярослава Дубневича (він виділив для переможців змагань призи) Михайлу Ліщинському, які теж бажали юним спортсменам у чесній боротьбі виявити сильнішого. Мер також сказав, що такі змагання будуть традиційними.
Ще над площею міста велично звучав державний Гімн.
Першими на старт кросу вийшли дівчата. Вони бігли від газетного кіоску до міської ради і фінішували у центрі. Перемогу святкувала Роксолана Кравчишин зі школи. Другою стала представниця ліцею Христина Тур, а третьою - Іванна Дигдало (школа).
Хлопці мали дистанцію вдвічі більшу. Чемпіоном став Микола Данчак з ліцею. Трішки йому програв Ростислав Андрусевич (школа), а третім фінішував Олег Кухта (ліцей).
Видовищними були змагання у комбінованій естафеті. Першими бігли по двоє дівчат, а фінішували хлопці. Дівочу частину естафети виграли школярки, але хлопці з ліцею принесли перемогу своїй команді.
Далі змагання перемістилися на сцену, тут змагалися гирьовики. 51 раз 16-ти кілограмову гирю підняв учень школи Руслан Наконечний, другими і третіми відповідно стали спортсмени ліцею Ростислав Ходень і Сергій Макогон.
А завершили змагання на сцені армреслінгісти (рукоборці). Перемогу святкував Микола Данчак, а його колеги Андрій Грициляк і Сергій Макогон на наступних місцях.
Командну перемогу і красень кубок здобули спортсмени ліцею. Лише одне очко програла їм школа і команда одержала менший кубок.
Спортсменів і численних уболівальників зі сцени співом звеселяли юні артисти.
Нагороди переможцям змагань вручав міський голова і головний суддя.
Обидві команди були також нагороджені великими тортами від депутата Сергія Антонюка.
Чемпіони змагань у подарунок одержали пам’ятні медалі, які були виготовлені товариством "Рідне місто" з нагоди 1025-річчя хрещення Русі. Медалі для спортсменів передав Роман Шуст.





Переглядів: 461 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]