Головна » 2014 » Квітень » 8 » Бузько справив новосілля
12:45
Бузько справив новосілля

До редакції звернувся чоловік із запитанням: чому нічого не написали про "знищене" гніздо бузька за мостом біля малої школи. Суть справи така: торік на старій тополі за мостом жила сім"я бузьків. Недавно тополю зрізали, бо вона всередині була повністю дуплава (бачите на знімку). Депутат міської ради Роман Качмарик зрізав дерево, аби не впало на електричні дроти чи дорогу. Замовив для птахів нову домівку-гніздо виготовили із заліза і було вирішено його встановити на електричний стовп. 
26 березня під вечір Роман Качмарик разом із депутатом  Ігорем Вдов"яком, а також Павлом Хтеєм, Богданом Синицею, Ігорем Садловським важкуватий каркас гнізда підняли і закріпили на стовпі.
Далі були два дні очікування - чи сяде в нього птах (коли писався матеріал, то бузько був один, але у четвер прилетіла його “подруга”). Лише у суботу лелека сів на гніздо. Ігор Садловський розповів:
- Зранку над гніздом кружляла чужа пара бузьків, "господар" гнізда побачив таку ситуацію і першим зайняв його.  
Після обіду птах кудись полетів, а вже, коли почало темніти, повернувся до своєї домівки. Тепер лелеці потрібно попрацювати, аби добудувати гніздо на свій смак.
При нагоді Роман Качмарик розповів, що з власної ініціативи організував кронування і зрізання старих тополь у парку біля школи, річки, по вулиці 1 Листопада, біля дитсадка. Робота не зовсім вдячна, бо немає техніки, спеціалістів, але майже зі всіма проблемами справилися.
- Разом із тим продовжив добру справу молодих хлопців, які торік у парку посадили саджанці червоного дуба, - розповідає Роман, - допомогли мені Р.Козубський і А.Лісовський.
-  Зауважу, що біля річки ми посадили берізки, саджанці дуба і берізок посадили у парку, щоб їх не нищили, то поставили кілки. Правда, уже хтось кілька молодих дерев повитягував, то прошу - давайте разом пильнувати і не нищити насадження.
Надіюся, що під час міської толоки, 4-5 квітня, разом наведемо порядок у парку біля школи. Давайте  свої поради щодо впорядкування міських скверів, разом зробимо наше місто гарнішим.
У минулому номері розповідали про те як навели порядок, не чекаючи толоки,  у лісопосадці і посадили сосни мешканці Комарової. Тепер ще одна добра справа. Чекаємо нових повідомлень.

Андрій Шот.

Переглядів: 376 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]