Головна » 2014 » Вересень » 15 » Буденні Спаса
19:40
Буденні Спаса

Будний день празнику у попередні роки не "відлякував" приїжджих, місцевих. Бойові події на Сході внесли, у цю не ординарну подію, свій відтінок - менше у місті було розваг для дітей, хоча продавців китайськими виробами не зменшилося. Багато хто з них приїхав за кілька днів до свята. Стрічками відгородили собі місця для торгівлі, у центрі міста. Хтось навіть розбив намет.
Старожили пам’ятають, що 19 серпня до нас з дерев’яними виробами дитячих іграшок приїжджали яворівці. Купували ми лизаки з чистого цукру і намисто з тіста, які можна було з’їсти без шкоди шлунку. А іграшки з дерева довго радували малюків.
До церкви дійти було важко, бо з двох боків торгували і покупці загороджували дорогу.
Внесла свою лепту у свято і спека - не кожен відважився пройти Хресну Дорогу, хоча сотні людей, навіть з малими дітьми, йшли тернистим шляхом Ісуса.
Біля церкви людей від спеки рятували каштани і хор розмістився під крислатою липою.
По різному сприйняли присутні проповідь старшого віку священника. Докором було, що не ходимо до церкви, знаходимо собі розваги у барах, біля телевізора чи комп’ютера. До церкви ніби йдемо, щоб похизуватися одягом.
Тисячі смертей на Сході отець пояснив тим, що там народ зрікся церкви, поруч почув: "Але ж кожен день гинуть десятки вихідців зі заходу України, за що вони несуть таку кару?"
Десь о 15 годині у місті відносно було мало людей, під вечір у центрі зі страшним тріском їздили дитячі мотоцикли, яворівець привіз такі розваги - 30 грн. за 5 хвилин, а дозволу у нікого не просив. Поруч ходили малята і могла статися біда, для таких розваг має бути відведене спеціальне місце.
Потім на автобусній організували гучні танці, що стало темою розмови на виконкомі міської ради і наступного дня про це говорили майже на кожному кроці, бо Львівщина хоронила чергових 13 Героїв війни за Незалежність України...

Власна інф.

 

 

 

Переглядів: 357 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]