Головна » 2015 » Січень » 19 » Справа на 600 тисяч доларів
14:50
Справа на 600 тисяч доларів
Я, як і обіцяв, в продовження тематики, піднятої в статті "Назріває скандал?" Судововишнянського вісника" за 30.12.2014 року №26(71), надаю конкретну та предметну відповідь на кожне висловлене звинувачення в нашу адресу головою РДА п. М.М.Мартином. Що стосується діяльності міської газети "Судововишнянський вісник", то вона функціонує згідно з  діючим  сьогодні в Україні законодавством. На рахунок висловлювань, що газета "місцева плітка", то це, не що інше, ніж суб’єктивна реакція п.М.М.Мартина на інформацію, яка в ній викладена. Щодо вказівок прокурору району та начальнику міліції розібратися з газетою, з тими хто її утримує, проплачує, чи має вона дозволи, не що інше, ніж спроби тиску на газету і не більше. Звинувачення газети в необ’єктивності висвітлення тих, чи інших подій, судячи з невисвітлення того, що п. М.М.Мартин брав участь у двох заходах в м. Судова Вишня і його не пропіарили в газеті, не сфотографували для історії. Так дійсно, в заходах на футбольному турнірі, лише сфотографували, а в замітці з оргкомітету по Чмілю, забули згадати. Скажу так, будь-яка подія, чи захід, який відбувається, несе навантаження як матеріальне, так і організаційне. Скажіть будь-ласка, похваліться п. М.М.Мартин, а чим таким Ви особисто допомогли, чи то організаторам футбольного турніру, чи можливо оргкомітету з нагоди святкування 100-річчя дня народження Владики С.Чміля... Відповідь очевидна. В нас є багато людей доброї волі – меценатів, які допомагають і не хочуть, щоб про них згадували. Так то люди не з тої кагорти, які дали допомоги 500 гривень і за  їхньою вказівкою "обдарований" за половину отриманої суми змушений дати в газету подяку. Моя суб’єктивна думка, що це не по-християнськи. Щодо випаду, що міський голова м.Судова Вишня під час засідання оргкомітету поводив себе непристойно, ну то просто звинувачення рівня дитячого садочку, навіть коментарів шкода.
Що стосується питання допомоги воїнам АТО, ніби Судова Вишня стоїть осторонь цього процесу. Неволодіння інформацією ще не означає, що такої не існує. На сьогоднішній день більше тридцяти жителів нашого міста брали участь і перебувають в зоні АТО. Сьогодні, як і весь час відколи триває війна, наші звичайні люди, підприємці тісно і предметно допомагають воїнам. Хтось з доброї волі варив їсти солдатам, які вантажилися в ешелони, хтось допомагав матеріально непродовольчими товарами, хтось продуктами, хтось купляв технічні засоби, техніку, навіть хлопці скинулись і купили джипа, робили буржуйки та інші потрібні речі, навіть діти до цього були задіяні. Але ніхто з них і не думав піаритись.
Що стосується питання роботи і того,  що Мартинець мав би займатися роботою, а став писарем, даю відповідь. Я роблю свою роботу, стараюся її робити відкрито, зрозуміло, та основне не за чийсь рахунок, як дехто. Хто би тут про що не говорив, та не звинувачував когось, але п. М.М.Мартин, в силу своєї бурхливої діяльності, мав би скромно промовчати, бо люди дуже багато чого знають та пам’ятають. Як і обіцяв, через призму окремих фактів за останні роки розглянемо “діяльність” п. М.М.Мартина. Всі в районі пам’ятають його фермерське господарство «Агро-Лан», яке із розрекламованого в районі, як успішного суб’єкта господарювання, чомусь перетворилося в банкрота.
ФГ «Агро-Лан» 2006-2008 роках бере, як на себе, так і на підставних осіб, ряд кредитів, зокрема в ПАТ «ВІ Ей БІ Банк», ВАТ «КБ «Надра», ПАТ «СЕБ Банк» та продукцію в ЗАТ «Галнафтохім», ЗАТ компанії «Райз», НАК «Украгролізинг». Набрано всього на суму більше трьох мільйонів гривень (на той час це 600 тисяч доларів). Пізніше, через де–який час, розпочалися і кримінальні, і господарські розгляди справ за накопиченими кредиторськими пасивами ФГ «Агро-Лан», які разом склали чималу суму боргу - 3927346,39 гривень, це майже чотири мільйони боргових зобов’язань, які вимагали повернути згадані і не згадані мною вище, кредитори. Логічно виникає ряд питань. Як так, яким чином і чому умудрився створити такий борг п. М.М.Мартин, при тому, що балансова вартість всіх його фермерських активів фактично становила 1191300,00, трохи більше мільйона? Іншими словами, чому людина бере набагато більше, ніж стільки, що при найсприятливіших умовах економічних прогнозів зможе повернути? З власного досвіду та проаналізувавши ряд складових, які характеризують такі дії, стає зрозумілим - це очевидне шахрайство. Гроші з самого початку ніхто і не думав повертати , а вихід – гарно продумане та організоване банкрутство, до якого потрібно або довести, або створити таке собі рукотворне фіктивне банкрутство. Тобто, нехай заберуть, якщо зможуть, активи ФГ «Агро-Лан», це всього-навсього один мільйон. Земля не моя, техніка здебільшого зареєстрована також на різних фізичних осіб, формально не його. Заберуть лише те, що зможуть доказати, що то є власністю ФГ, ну і нехай. На те місце різниця дуже приваблива та вагома, є чим мотивувати інших, і тих же самих перевіряючих, і керуючих, і т.д., і собі солідна сума залишається. Кому один раз вдасться «провернути» цю оборудку, він буде старатися ще не раз «повторити фокус». А як бралися ці активи, то це питання взагалі окремого кримінального сюжету. Ну не стане ФГ «Агро-Лан» - невелика біда, завжди можна на когось з рідних, чи підставних осіб відкрити знову аналогічний бізнес. Так і сталося, на місці зниклого, виросло вже два інших суб’єкта господарювання, це ТОВ «Украплон» та ФГ «Стоянцівське», а керує ними зять п.М.М.Мартина Хомік Роман Михайлович. Назви нові, а люди, так само, як і справи старі. Прошу – наглядне переконання.
Між вже згаданими суб’єктами господарювання та Аграрним фондом було укладено форвардні біржові контракти в 2012 році, та отримано від останнього 1350000,00 гривень авансових платежів. Як і можна було здогадатися контракт не виконано до кінця, і як результат - рішення господарського суду Львівської області, яким присуджено стягнути з них 230235,96 гривень авансового платежу, 226047,19 гривень штрафу та 1700, 01 гривень річних за користування чужими коштами. Ви думаєте, що той факт щось когось навчив, чи стримав? Аж ніяк ні, як судимо із останніх новин. Минулого року, весною (05.05.2014 року), вже під час війни в державі, між ТОВ «Хімагромаркетинг» та ТОВ «Украплон» укладено договір, згідно з яким ТОВ «Хімагромаркетинг» надало ТОВ «Украплон» зерно насіннєвої кукурудзи, для засіву 90 га землі. Директор Хомік Р.М. насіння кукурудзи отримав, хоча за його ТОВ рахувалось в користуванні лише 39,3510 га землі, але коштів за отриманий товар так і не виплатив. Сьогодні я також не буду піднімати питання використання земель ФГ «Агро-Лан», ТОВ «Украплон» та ФГ «Стоянцівське», там не тільки " пахне", там вже аж "несе"криміналом і не тільки зі сторони згаданих суб’єктів господарювання, але й інших, які їм допомагали в цьому. Не буду забігати наперед та розкривати карти вчинених правопорушень, даю ще можливість попрацювати згідно з цих питань і міліції, і прокуратурі. Вони і так вже скільки часу вперто чомусь мовчать, чи свідомо гальмують розслідування, невже добре «вмотивовані». Підказую, оскільки там де є шахрайські дії, завжди є присутніми і інші посадові злочини, такі, як службове зловживання , зловживання владою, тощо, бо не буде їх, не буде і шахрайства, вони, як правило, завжди є взаємоприсутніми. Їх сьогодні видно неозброєним оком, потрібно лише одного від силовиків – бажання бачити. Їх вина тут не менша, що такі речі в районі мають місце, і ніхто за це ще не відповів. Якщо потрібно щоб громада «вмотивувала» їх, то «вмотивуємо». Так, дійсно революція Гідності відбулася, але, нажаль, бачимо, що нічого поки що ще не змінилося. Дехто надіється пересидіти, перечекати, як після Помаранчевої революції, не виняток тут і міліція з прокуратурою. Поки що очищення влади – це декларативне гасло, в яке народ ще не встиг вдихнути життя. Але я щиро вірю і надіюся, що так, як було, вже не буде. Сьогодні я навів лише окремі факти, на які маю можливістьспиратися юридично, оскільки цими питаннями не займався ще предметно. Тому поки що змушений обмежитись лише цими "скромними" фактами, бо адвокат п. М.М.Мартина п. Білик М.В, який допомагав п. М.М.Мартину з банкрутством його ФГ, а з недавнього часу, за головування в РДА п. М.М.Мартина, ще й керівник апарату Мостиської РДА, може спробувати за оприлюднене подати мене до суду. Я готовий до такого повороту подій.
Чому так, одні створюють «проблеми» і наживаються на цьому, інші живуть і працюють чесно. Для порівняння, по сусідству є ФГ «Волостківське», там дійсно господар, дійсно порядна і працьовита людина, гідна поваги. Чомусь в нього до шахрайства ніколи не доходило. Ті, що працюють чесно, їм не вгнатися за тими, які, щоб легко нажитися за чийсь рахунок, вигадують і створюють такі собі місцеві фінансові «МММ» піраміди.
І на завершення. Усе вище згадане, це лише вершечок айсбергу, люди знають і пам’ятають набагато більше, сьогодні п. М.М.Мартин керує районом, як голова РДА, а тому нехай дасть звіт по розподілу і використання коштів державної субвенції, в сумі один мільйон, що прийшла в район на початку грудня минулого року. Я вже прошу про це втретє, але у відповідь лише мовчання. Можливо комусь і подобається, щоб ним керувала така «одіозна» фігура, як М.М.Мартин, я особисто не хочу, щоб мною керував… так само, як і на чорне говорити, що то біле. Я думаю люди, які себе поважають, такої ж думки. 

Олег Мартинець.

 

 

Переглядів: 423 | Додав: Administrator | Рейтинг: 2.6/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]