Головна » 2015 » Січень » 19 » Назріває скандал?
14:25
Назріває скандал?
23 грудня  в районній раді відбулася розширена президія районної ради, на яку були запрошені і голови місцевих рад.  На обговорення було винесено ряд питань, що стосувалися діяльності міліції, Мостиського РЕМу, виконання бюджету та формування його в новому році на основі запропонованих Верховною радою та Кабміном змін в діюче бюджетне законодавство та інші.
З поміж інших питань на позитив для Судової Вишні заслуговує  повідомлення про те, що до Нового року місто не буде відключатися від електромережі, решта питань не вселили оптимізму.
В різному було піднято питання міським головою м.Мостиська С.Сторожуком щодо надрукованої в останньому номері газети «Судововишнянський вісник» статті «Рада політичних та громадських сил за європейське майбутнє Мостищини». На думку останнього газета незаконно чіпляється до нього і до Мостиської міської ради, звернувся до присутнього на президії прокурора району розібратися з газетою та заявив, що буде подавати на неї в суд. Зразу після цього ініціативу підхопив голова Мостиської РДА М.Мартин обізвавши газету «місцевою пльоткою», що міліція, прокуратура та СБУ мають розібратися, що то за така газета, хто її утримує, хто її проплачує, чи має вона дозвола на існування. До речі,  за радянських часів критику влада сприймала стримано, розбиралася, робила висновки, як працювати далі. Навіть кривавий Янукович спокійно відносився до критики. Свобода слова- пріоритет у європейському союзі, куди ми подали заявку. Учасники ТВ шоу "95 квартал" тоді давно би мали сидіти, бо крикували Януковича, Азарова.
Звинуватив редакцію, що підходить до висвітлення подій однобоко, що коли він приїхав  в м.Судова Вишня на відкриття дитячого турніру з футболу, присвяченого знаменитому футболісту, судововишнянцю Роману Хижаку і мав слово, про нього в газеті навіть і не згадали. Коли один раз приїхав на засідання організаційного комітету з відзначення 100-річчя від дня народження владики С.Чміля, в той час як міський голова поводив себе непристойно (крутився на кріслі і розмахував мобілкою), йому не тільки не надали слова, але навіть не згадали в газеті. А влада долучилася до цього свята? Гостей було багато, а конкретної допомоги? Що Мартинець замість займатися роботою (?) став писарем, що весь район збирає кошти для воїнів, що воюють в зоні АТО, а Судова Вишня стоїть осторонь цього процесу та інші звинувачення.
Оскільки в.о. голови Мостиської районної ради В.Горбацьо мені не надав можливості щось з цього приводу сказати, я спробую коротко висвітлити власну позицію письмово. 
Щодо заяви С.Сторожука, хіба він побачив десь в газеті власне прізвище, чи прямі проти нього звинувачення? 
Що стосується Мостиської міської ради, як юридичної особи, то міський голова, як посадова особа, може в цілому відповідати за її діяльність, але тільки в межах власної каденції перебування на посаді. Але на перед вгадувати те, що має на увазі міський голова, я сьогодні не беруся. Буде позов, поговоримо та будемо предметно доводити власну правоту.
З цього питання, я  вважаю, ми будемо все, починаючи з самого позову, весь його судовий процес, доказові матеріали і т.п., повністю висвітлювати на сторінках нашої газети. Можливо в такий публічний спосіб вдасться частково порозставляти крапки над «і». Я маю велику надію, що коли справа дійде до суду, то він надасть можливість, крім представників нашої Ради, слідкувати за процесом працівникам інших друкованих видань.
Що стосується заяв М.Мартина, я дам  конкретну предметну відповідь на кожне звинувачення , через призму конкретних подій та фактів, але це вже буде в наступних номерах нашої газети.
Виклик кинутий, я його приймаю…
На кінець хочу сказати лиш одне - не потрібно мене лякати чи міліцією, чи прокуратурою, чи СБУ, чи судом. Я вже стільки разів ляканий, що сьогодні хочу заявити наступне. Я не знаю до кого офіційно звернутися в районі, бо звертався до начальника Мостиського районного відділу юстиції М.Гандза, що даю офіційну згоду на проведення відносно мене люстрації, як керівника місцевого органу влади, даю відповідним контролюючим органам виконавчої влади згоду на доступ до моїх персональних даних, щоб вони у відведений законом термін її провели та дали результат громаді. Раніше, весною я про це вже заявляв на Народному віче в м. Судова Вишня, офіційно заявляю про це і сьогодні. Хочемо щось змінити на краще, змінюємось самі, перестаємо боятися, стаємо разом і змінюємо...

Олег Мартинець.

 

Переглядів: 360 | Додав: Administrator | Рейтинг: 2.6/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]