Головна » 2015 » Березень » 18 » Будівельний ажіотаж
20:01
Будівельний ажіотаж

668 чоловік в місті стоїть у черзі на отримання земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво. 22 лютого ця черга зменшилася на 164 особи, які одержали плани під забудову на правах договору суперфіції, тобто - право забудови на чужій земельній ділянці (комунальної власності). Земельні ділянки виділено поруч із племстанцією. 
22 лютого о 15 годині зал Народного дому був заповнений вщент, люди прийшли на проведення своєрідної безпрограшної лотереї, в якій розігрували конкретне місце під майбутню будову. 
Проходила вона за таким сценарієм. Згідно із зареєстрованої черги землевпорядник Юрій Бущак викликав до урни по 5 чоловік, які витягували запечатаний та пропечатаний білет з номером ділянки, яку можна було відразу знайти на карті.
Усе пройшло досить швидко і організовано. Невдоволених лиць не зауважував, бо на карті важко було уявити якість земельної ділянки - чи бува часом там не болото.
Дехто відразу їхав, щоб на місці оглянути свою земельну ділянку. 
Усі 164 забудовники уже внесли по 3800 грн. за виготовлення проектної документації на новий квартал забудови. Тепер ще спільно потрібно внести кошти для проведення світла, газу, очистки ровів і будівництва доріг, бо не всюди можна заїхати на ділянки.
Ще таке. Суперфіцій — це довгострокове, відчужуване та успадковуване право користування земельною ділянкою, переданою особі для будівництва та експлуатації на ній будівель та споруд, на які в останньої виникає право власності.
  Суб'єктами суперфіціарних відносин є власник земельної ділянки, яка надається під забудову, тобто Судововишнянська міська рада, і особа, яка має право використання зазначеної ділянки для забудови (суперфіціарій).
 Існуючий суперфіцій у свою чергу може бути переданий суперфіціарієм іншій особі за будь-яким цивільно-правовим договором, що відповідатиме природі цих відносин. 
Ділянка під забудову одержана, а тепер розпочнуться будівельні будні...

Андрій Шот.

 

Переглядів: 348 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]