Головна » 2015 » Березень » 18

Відбулося чергове засідання оргкомітету, який займається підготовкою до ремонту фасаду Народного дому. Напочаток член ревізійної комісії Ігор Тиндик інформував про ревізію зібраних для цього коштів.
Голові оргкомітету Володимиру Воїнському було доручено запропонувати проводити ремонт одній із місцевих будівельних бригад. Є інформація від Романа Шуста, що в даний час будівельниками складається кошторис витрат. Якщо сторони домовляться, то відразу після Великодня приступлять до ремонту.
На засіданні оргкомітету вели також мову про святкування 201-ої річниці від дня народженя Тараса Шевченка у місті. Директор Народного дому Віра Ілечко повідомила, що воно відбудеться у березні.

 

Переглядів: 281 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

Є ким гордитися тобі,Україно,
Кобзарю, ти велич моєї землі,
На могилу твою думками я лину,
 Твори безсмертні згадую твої.
Вишневий садок коло хати,
Вечеря сім’ї при вечірній зорі,
Як Геній, ти зміг оспівати
Дніпро і життя  кріпаків у "Кобзарі".
Ти боровся завжди за свободу,
Кайдани порвати кріпаків закликав,
За любов, співчуття до народу,
Найкращі роки казематам віддав.
Століття летять у далеке минуле,
Твій заповіт пам’ятаємо ми,
Поете, ми ніколи тебе не забудем:
Борітеся - поборете ви!
І знову за волю боротися треба,
Москаль нас хоче зламати тепер.
Падають гради смертельні із неба,
Та дух наш, Тарасе, не вмер!
Віримо в наші майбутні звитяги,
Сила народу - в єдиній сім&r ... Читати далі »

Переглядів: 281 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

668 чоловік в місті стоїть у черзі на отримання земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво. 22 лютого ця черга зменшилася на 164 особи, які одержали плани під забудову на правах договору суперфіції, тобто - право забудови на чужій земельній ділянці (комунальної власності). Земельні ділянки виділено поруч із племстанцією. 
22 лютого о 15 годині зал Народного дому був заповнений вщент, люди прийшли на проведення своєрідної безпрограшної лотереї, в якій розігрували конкретне місце під майбутню будову. 
Проходила вона за таким сценарієм. Згідно із зареєстрованої черги землевпорядник Юрій Бущак викликав до урни по 5 чоловік, які витягували запечатаний та пропечатаний білет з номером ділянки, я ... Читати далі »
Переглядів: 348 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

53-річний мешканець Мостиськ Юрій Веселовський  у ці дні збирає урожай лимонів і мандаринів, вирощених у вазонах. Деякі лимони важать по кілограму. Мандарини дрібніші, зате вродили рясно. Окрім цитрусових, чоловік розводить гранати.
— Перший саджанець лимона  привіз зі Львова десь вісім років  тому від колеги, який має оранжерею, — розповідає Юрій. — Коли він зацвів, то в квартирі стояв такий аромат, що паморочилася голова.
Для садіння щіпки лимона господар готує суміш із рівних частин землі, перегною та річкового піску.
— Не можна брати звичайний жовтий пісок, бо він містить глину, а річковий забезпечує дренаж, — ... Читати далі »
Переглядів: 306 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

Десятки судововишнянців взяли участь в урочистостях з нагоди 200- річчя Михайла Вербицького. 4 березня вшанування на міжнародному рівні 200-річчя автора мелодії Державного гімну України Михайла Вербицького відбулося у селі Млинах (Республіка Польща). Автобус для поїздки делегації Мостищини спонсорувала районна держадміністрація. Урочисту панахиду за участі великої кількості священників (на знімку) відправив Блаженніший Святослав (на знімку)  – патріарх Української греко-католицької церкви, який у своїй проповіді зауважив, що віра завжди згуртовувала український народ, як об’єднав його і своїм гімном Вербицький.
«Ми прийшли тобі сказати, що та пісня, якую співало твоє серце, яку ти поклав на ноти саме тут, у цьому місці – живе і не вмирає. Ми прийшли тобі сказати ... Читати далі »
Переглядів: 249 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

М. М. Вербицький – український композитор, хоровий диригент, священник. Його постать напрочуд показова для розвитку української культури минулого століття. Твори М. Вербицького тривалий час становили основу репертуару західноукраїнських колективів. Важко назвати будь-який концерт чи святковий вечір, на якому б не звучала його музика.
Особлива заслуга М. Вербицького перед українським народом – це композиція українського гімну «Ще не вмерла Україна». Ця урочиста пісня прийнята як символ державної єдності. Поряд з гербом і прапором цей гімн є офіційним символом держави. Всі найбільші свята українського народу закінчуються урочистим виконанням цього гімну. Спрямована в майбутнє, головна пісня українського народу утверджує його волю віддати все ... Читати далі »
Переглядів: 268 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

Воротар Богдан Шуст до літа перейшов грати у луцьку "Волинь", перед тим він був у "Металісті".
Тепер вже колишній голкіпер "Металіста" Богдан Шуст розповів про ситуацію в харківському клубі. За його словами, зарплата персоналу становить 400-700 грн щомісяця.
"На зустрічі з керівництвом нам, основі команди, чітко сказали: або ви підписуєте нові контракти, або тренер на вас не розраховує. Ми нічого не підписали, тому наставник і не бачив нас в основній команді. Ми свою роботу виконували, кожен день приїжджали на базу, тренувалися. Робили все, що передбачено контрактом."
Так сталося тому, що президент команди Курче ... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

З 9 березня по 9 квітня в області проводиться толока по підготовці населених пунктів до Великодних свят. Міська рада звертається до мешканців міста навести порядок біля своїх садиб і прилеглих до них територій.
Комунальне підприємство "Моє місто" допоможе із вивезенням сміття, якщо є потреба, то заявки на вивезення сміття подавайте до комунальників.
Разом із тим міська рада просить навести порядок із собаками, прив’яжіть їх, вони бігають містом, розривають кульки зі сміттям, лякають дітей і дорослих. В іншому випадку доведеться просити допомоги у львівських спеціальних служб, які відловлюють собак.

Міська рада.

 

Переглядів: 250 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

Спогад опікає душу: лютий 2014 року. Події, які почали змінювати нас і які дали відповідь на одвічне питання: у чому  полягає українська національна ідея. Майдан  відповів усьому світові: вільні люди на вільній землі виборюють право на волю. 
З метою пригадати події Євромайдану, вшанувати Героїв Небесної сотні зібралися учні  та вчителі Судововишнянського НВК  20 лютого на вечір пам`яті. Розпочався захід з виступу директора Тиндика І. І., який пригадав учням хроніку подій Революції, наголосивши, що саме молодь країни першою стала на захист людської гідності та свободи.  Хвилиною мовчання вшанували усі присутні Героїв Небесної сотні. Зі сльозами на очах дивилися учні  відеофільм про трагічні події Майдану. Ведучі заходу Кміть Т. ... Читати далі »
Переглядів: 303 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)


24 лютого 2015 року у Львівському державному Палаці естетичного виховання учнівської молоді  проводився  обласний конкурс читців «Золоте крило» серед навчальних закладів професійно-технічної освіти. У конкурсній програмі взяли участь кращі декламатори Судововишнянського професійного ліцею учениці 25-Б групи Сорока Оксана із поезією І.Постольник «Лист сину від матері» та Ткачик Христина зі своєю авторською поезією «Революція гідності». Дівчата натхненно й артистично читали обрані вірші й зуміли емоційно передати настрій описаних сучасних подій у зазначених творах. 
Учасників до конкурсу готувала керівник мовно-літературного гуртка «Диво калинове» Любінська О.І.
Переглядів: 267 | Додав: Administrator | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)