Головна » 2015 » Січень » 19
Я, як і обіцяв, в продовження тематики, піднятої в статті "Назріває скандал?" Судововишнянського вісника" за 30.12.2014 року №26(71), надаю конкретну та предметну відповідь на кожне висловлене звинувачення в нашу адресу головою РДА п. М.М.Мартином. Що стосується діяльності міської газети "Судововишнянський вісник", то вона функціонує згідно з  діючим  сьогодні в Україні законодавством. На рахунок висловлювань, що газета "місцева плітка", то це, не що інше, ніж суб’єктивна реакція п.М.М.Мартина на інформацію, яка в ній викладена. Щодо вказівок прокурору району та начальнику міліції розібратися з газетою, з тими хто її утримує, проплачує, чи має вона дозволи, не що інше, ніж спроби тиску на газету і не більше. Звинувачення газети в необ’єктивності висвітлення тих, чи інших подій, судячи з невисвітлення того, що п. М.М.Мартин брав участь у двох заходах в м. Судова Вишня і його не ... Читати далі »
Переглядів: 423 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

Хрещення Господнє або як його ще називають Йордан - це велике православне та греко-католицьке свято, яке українці відзначають з давніх давен. До наших днів дійшло безліч традицій, вірувань, обрядів та народних прикмет, що передаються з покоління в покоління. Назва свята говорить сама за себе - коли Ісус досяг 30-річного віку, він був охрещений Іваном Хрестителем у річці Йордан. Існує також ще одна версія назви - Богоявлення. Біблія розповідає, що саме в день прийняття хрещення Ісусом з небес пролунав голос Бога-Отця і назвав Ісуса своїм Сином, Сином Божим, після того до плеча хрещеного спустився голуб, що уособлював Святий Дух - відтоді свято є засвідченням таїнства Святої Трійці.
Перекази та опис подій того святого дня збереглися й до сьогодні. В Україні ... Читати далі »
Переглядів: 341 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

Проводжала мати сина

Мати сина на війну проводжала,
Годувала, плекала, вся в надії жила,
Що син буде опора в нелегкому житті,
Будуть разом ступати по життєвім путі.
Весною до хати сумна звістка прийшла...
Вона сина чекала і молилась завжди,
Божу Матір просила захистити від біди.
Загриміли гармати, ворог бив до кінця-
І не стало на світі молодого бійця!
Мати серцем відчула, задрижала земля,
На коліна впала, очі в небо звела.
Стала Господа Бога зі сльозами благать,
Щоб сина живого ще раз поцілувать.
Не сумуй моя мамо, і не плач, не ридай,
Я додому не прийду, ти мене не чекай.
Сад буде зацвітати, потім листя опаде,
 Мати буде чекати, але син не прийде.
Будуть пташки співати сумні пісні,
Буде син приходити, але тільки у сні.
Щиро дякую мамо, ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

Рік тому на Майдані зароджувалося слово "війна"- гинули від снайперів молоді і старші люди. Не думали ми тоді, що Путін скористається кризою на Україні і розпочне приховану війну проти України, буде" захищати "російськомовне населення. 
Тисячі людей загинули на сході України. Найманці москалів на смертях українців заробляють гроші. Плачуть і російські матері, але кат Путін, як і Гітлер, далі розробляє доктрину війни, для нього це теж бізнес.
Змушені наші діти зі зброєю в руках захищати рідну землю. Ось днями зауважив в інтернеті знімок 35-річного судововишнянця Ярослава Войціцького. Він на Сході оберігає наш спокій, аби російські загарбники не топтали українську землю. ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

Проблема укладення “правильної” календарної системи – вічна, як і сам об’єкт вимірювання – час. Упродовж тисячоліть людство створювало різні моделі вимірювання часу, життєвої діяльності, опираючи їх на актуальне розуміння історії, астрономії, природних та кліматичних циклів. У всіх культурах світу поняття часу завжди було і залишається найбільш неосяжним та складним для окреслення об’єктом. У всіх релігійних системах час завжди був та залишається прерогативою Бога. “Бог предвічний народився”, – колядуємо щороку, іноді не замислюючись над поняттям “предвічності” – часового тривання, що винесене поза межі людського усвідомлення історичного та минулого. У християнській парадигмі лінійного та незворотного тривання час поділяється на пе ... Читати далі »
Переглядів: 284 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

Районним методичним кабінетом відділу освіти Мостиської районної державної адміністрації зроблено аналіз та проведено підсумки ІІ етапу  Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, а також районних етапів XV Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика і V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка.
У II етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2014-2015 н.р. брали участь 830 учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
За  кількістю переможців і призерів серед  загальноосвітніх навчальних закладів I-III ступенів є  лідери: Мостиська №1 (31),  Судововишнянський НВК (24), Крукеницький ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

4 січня о 22:30 у місті Судова Вишня  отруїлися, ймовірно, чадним газом, двоє осіб – 1995 та 1969 років народження. Постраждалих у стані середнього ступеню важкості було госпіталізовано до реанімаційного відділення Мостиської центральної районної лікарні. 
Хворі уже виписані з лікарні. Як молодший потерпілий розповів - причиною отруєння стало те, що вітер загасив газовий котел. Мешкають вони у центрі міста.
Подібний випадок стався 5 січня о 00:10 у місті Червоноград. Отруїлися чадним газом четверо осіб, з них – дві дитини. Постраждалих у стані середнього ступеню важкості було госпіталізовано до Червоноградської центральної міської лікарні. Причина отруєння встановлюється.

Переглядів: 298 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

Львівська обласна федерація футболу одноголосно висунула Ярослава Грисьо кандидатом на посаду президента Федерації футболу України.
У вівторок, 6 січня, виконком Федерації футболу Львівщини обрав своїх делегатів на звітно-виборчий конгрес ФФУ, що пройде у Києві 6 березня.
Львівщину на цьому форумі представлятимуть голова Львівської федерації Ярослав Грисьо, а також його заступники - Юрій Сорочик і Ростислав Заремба.
Виконком Федерації футболу Львівщини одноголосно підтримав кандидатуру Грисьо.
Він незмінно очолює Федерацію футболу Львівщини з 1997 року, а також є членом виконкому ФФУ та керівником к ... Читати далі »
Переглядів: 284 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)

23 грудня  в районній раді відбулася розширена президія районної ради, на яку були запрошені і голови місцевих рад.  На обговорення було винесено ряд питань, що стосувалися діяльності міліції, Мостиського РЕМу, виконання бюджету та формування його в новому році на основі запропонованих Верховною радою та Кабміном змін в діюче бюджетне законодавство та інші.
З поміж інших питань на позитив для Судової Вишні заслуговує  повідомлення про те, що до Нового року місто не буде відключатися від електромережі, решта питань не вселили оптимізму.
В різному було піднято питання міським головою м.Мостиська С.Сторожуком щодо надрукованої в останньому номері газети «Судововишнянський вісник» статті «Рада політичних та громадських сил за європейське майбутнє Мостищини». На думку останнього газета незаконно ... Читати далі »
Переглядів: 359 | Додав: Administrator | Дата: 19.01.2015 | Коментарі (0)