Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » Земельні питання міста (Про виділення, надання землі у власність та користування.)
Земельні питання міста
AdministratorДата: П`ятниця, 05.04.2013, 22:06 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 31
Репутація: 50
Статус: Offline
Міська рада, узгодивши ряд процедурних та технічних питань, планує вже в травні почати виділяти землю під забудову. Починати будемо з кварталів вулиці Чорновола ( землі району об’їзної дороги біля  конюшні, за виключенням поля, де проходили "Козацькі забави").
Практично процедура надання землі під будівництво і обслуговування житлового будинку та господарських споруд (ОЖБ) буде виглядати так:
- приймається рішення міською радою про виділення земельної ділянки в цілому кварталу забудови (відводу земельної ділянки з присвоєнням кадастрового номеру ділянки);
- приймається рішення міської ради про виготовлення детального плану забудови території (кварталу забудови);
- вирішується питання надання ділянок забудовникам в кварталі забудови відповідно до черги (персонально по черговиках);
- проводяться загальні збори забудовників, які потенційно стали претендентами на отримання землі під ОЖБ, якими вибирається комітет забудовників та голова комітету забудовників, які будуть вирішувати та займатися питанням дольової (пайової) частки кожного забудовника  безпосередньо в даному кварталі забудови (питання проплат і т.п.);
- проводиться топографічна зйомка території кварталу забудови, проводиться відвід земельної ділянки цілого кварталу забудови та заноситься її в ДЗК(державний земельний кадастр);
- виготовляється детальний план забудови території (кварталу забудови);
- укладаються трьохсторонні угоди (між міською радою, як замовником, підрядчиком, як виконавцем  та комітетом забудовників, як платником) на оплату за надані послуги підрядчика по відводу земельної ділянки в цілому (кварталу забудови) та на оплату послуг підрядчика по виготовленню плану детальної забудови території;
- після виготовлення відводу земельної ділянки в цілому та реєстрації земельної ділянки  в ДЗК, а також після виготовлення та затвердження детального плану території виноситься рішення міської ради про надання земельної ділянки під забудову (кварталу забудови) та укладення договору суперфіцію (офіційний дозвіл будівництва на чужій землі, в даному випадку на землі міської ради) з потенційними забудовниками, про затведження переліку забудовників і закріплення за кожним земельної ділянки згідно порядкового номеру земельної ділянки у кварталі забудови;
- укладається договір суперфіцію між міською радою, як власником землі та забудовником, як користувачем, проводиться його державна реєстрація в реєстраційній службі  Мостиського районного управління юстиції;
- надається дозвіл міської ради на виготовлення будівельного паспорту забудови земельної ділянки та надається земельна ділянка під забудову в натурі в кварталі забудови.
Лише після укладення та реєстрації договору суперфіцію, і виділення землі в натурі можна приступати до використання земельної ділянки за цільовим призначенням. В договорі суперфіцію будуть передбачені умови використання земельної ділянки. Порушення умов, застережень, передбачених договором, будуть підставою для його розірвання та примусового вилучення земельної ділянки. Плата за землю згідно договору суперфіцію буде складати 1000 гривень в рік (1гривня за 1 метр квадратний площі земельної ділянки в рік). Дозвіл на приватизацію земельної ділянки буде надаватися при умові виконання забудовником важких будівельних робіт. Чим скоріше забудовник зможе їх виконати, тим скоріше буде мати можливість приватизувати землю та не платити оренди по договору суперфіцію.


Більш детальніше про порядок надання землі та умови договору суперфіцію можна переглянути з нижче прикріплених файлів.
||
||
\/
Прикріплення: Poryadok_nadann.doc (42.0 Kb) · Dogovir_Superfi.doc (77.0 Kb)
 
IrchykДата: Середа, 10.04.2013, 14:31 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Поясніть буд-ласка яка доля земель, що колись належали племстанції на Кутах і під Дмитровичами. Чи це правда, що її надали у власність мешканцям міста? Хто (вкажіть поіменно) є власником даної землі, чи кому її надали у користування і на яких умовах?
 
korystuvachДата: Четвер, 18.04.2013, 12:32 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
    Закон України “Про інформацію”, № 2657-XII від02.10.1992 року. Так, відповідно до ст. 11 зазначеного закону України, не
допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної
інформації про особу без її згоди.

    Відповідно до ухвали сесії Міської ради від 21.03.2013 р. № 9  відмінено ухвалу міської ради від 18.12.2012 р. №42 про надання дозволу громадянам на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства в районі урочища "Під дмитровичами та "під Кутами" в місті Судова Вишня.
   А також земельна комісія прийшла до висновку про можливість надання громадянам земельних ділянок в цих урочищах для ведення селянського господарства на праві строкової оплатної оренди.
   На підставі ст 121 Земельного Кодексу України 7 осіб використали своє право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель  комунальної власності для ведення особистого селянського господарства.
   Земельна ділянка площею 6 га вже була передана в платне строкове  користування для ведення селянського господарства жителю Судової Вишня та почалась ним належим чином оброблятись.
 
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » Земельні питання міста (Про виділення, надання землі у власність та користування.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: