Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » "Судововишнянський вісник" (та деякі неточності..)
"Судововишнянський вісник"
ВасильДата: Субота, 20.04.2013, 18:58 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Гортаючи сторінки старих номерів "вісника", випадково натрапив на висвітлення однієї події у двох різних номерах газети.
Зокрема, у номері 2(21) за 24 січня 2013р., у питаннях щодо затвердження бюджету на поточний рік - на першій сторінці окремим абзацом написано, що:
"Комунальники мають - 420 тис.грн."- це на 2013рік.
В іншому номері - №5(24)  від 7 березня 2013р. на 2-ій сторінці знову затронуто тему КП:
"На цей рік міська рада підприємству виділила
365 тис. грн.на благоустрій, що на 11 тис. більше, ніж торік".
Отже, логічне запитання, яке виникло по ходу перегляду номерів-
Якщо шановна редакція цієї газети пише про те саме підприємство, то будь ласка, чи не могли б Ви відразу вказувати конкретні цифри, що стосуються КП, - бо, в одному номері пише 420, в іншому - 365 тільки на благоустрій.. а тоді стає невідомо на що було виділено інші 55 тис. грн.(420-365=55 тис.). 
Дякую за розуміння.
І ще одне- в останньому номері "С.Вісника",від 16 квітня 2013р., ГО "ПСП-ПРОМОВА", користуючись своїм правом подати оголошення про події, які стосуються міста, переглянувши газету- була дещо здивована:
коли ми скинули наше повідомлення щодо районних змагань з шахів-шашок на електронну адресу, яка вказана в газеті, де був текст та дві прикріплені до нього фотографії(із зазначенням хто на них зображений), - то не змогли побачити ні фотографії із зображенням нашого призера та чемпіона з шашок, ні..повної версії нашого тексту(бракувало близько 70 слів,- які на наш погляд дуже суттєві).
Підсумовуючи, просимо в майбутньому повідомляти нас(на ту ж нашу ел.адресу, з якої і відправлено текст), щодо зміни та редагування наших статтей. Адже це - звичайний відомий усім етикет спілкування. 
Якщо можливо, то в майбутньому, на наше величезне прохання, просимо нас попереджати заздалегідь. Дякуємо за розуміння.
І останнє запитання - Редакція може опублікуати всі матеріали, які надійдуть на адресу керівництва міста? Чи то у формі листів-звернень, чи скарг, заяв(до влади)..? Чи тільки декілька- тобто чи є ліміт? Міський Голова в одному з номерів газети начебто все це дозволив..
Чи, можливо, газета не може мати на одну-дві сторінки більше? Можливо, не вистачає коштів?
З повагою, Башак Василь, керівник ГО "ПСП-ПРОМОВА".


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
OMДата: Субота, 20.04.2013, 22:45 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Друзі
Повідомлень: 92
Репутація: 1
Статус: Offline
Пане Василь, там все правильно, просто сума 420 тисяч, це загальна сума, з якої 55 тисяч - кошти передбачені на прямі витрати по оплаті за вуличне освітлення міста, а 365 на роботи передбачені по благоустрою  міста.
Що стосується питання Вашого допису, текст та формат публікації попередньо потрібно узгоджувати з редактором газети, оскільки площа газети обмежена, можливо А.Й.Шот вніс власні корективи, я думаю зміст від цього не пострадав.  З"ясуйте це в нього, в тому числі і формат спілкування, це право редактора, яке  передбачено положенням про газету.
Законодавством передбачено різні можливості ділового спілкування, в тому числі розгляд звернень громадян у формі заяв, листів, скарг чи просто повідомлень. Діловодством передбачено формат таких звернень, їх реєстрація, порядок розгляду, терміни розгляду та надання заявнику відповіді. Для таких речей газета не передбачена, ліцензією чітко передбачені та прописані і формат, і мета і навіть періодичність виходу.
Щодо коштів, то ми до цього часу не використали жодної копійки з бюджету, ми просили район мінімально 6 тисяч гривень на друк газети, просто нам пообіцяли, як завжди, але жодної копійки так  нам і не дали. Викручуємося як можемо. Хто мав справу з газетою може Вам сказати, а можливо попробуйте власне видання  випустити, будете там друкувати все, що будете вважати за необхідне.
 
ВасильДата: Понеділок, 29.04.2013, 12:50 | Повідомлення # 3
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за відповідь.

Опублікуйте, будь ласка два останні номери "вісника". Дякую.


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.


Повідомлення відредагував Василь - Понеділок, 29.04.2013, 12:51
 
AdministratorДата: Понеділок, 29.04.2013, 14:09 | Повідомлення # 4
Підполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 31
Репутація: 50
Статус: Offline
Вже опубліковано
 
КапітанДата: Середа, 08.05.2013, 11:45 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 66
Репутація: 0
Статус: Offline
Чому б віснику не поміняти електронний адрес mail. ru на наш з наших порталів, наприклад ukr.net, вважаю, що  так буде патріотичніше, дивуюсь чого до цього наші  "свободівці" ще не додивились.

Повідомлення відредагував Капітан - Середа, 08.05.2013, 13:22
 
AdministratorДата: Середа, 08.05.2013, 15:34 | Повідомлення # 6
Підполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 31
Репутація: 50
Статус: Offline
Дякую, що звернули увагу...
o-martinec@mail.ru - особистий е-мейл пана мера... Коли в світ виходив перший випуск газети Судововишнянський Вісник в перспективі планувалось створити власну пошту, але особливої уваги цьому ніхто не приділяв... Тепер, стало трохи накладно використовувати одну і ту ж пошту пану Олегу і Судововишнянському Віснику, тому в наступному номері ви вже зможете побачити нову адресу, яка буде відноситись тільки до місцевої газети...

P.S. Редакція газети обов'язково візьме під увагу ваше зауваження...
Але так як мені легше працювати з Mail.ru, я думаю ми всеодно використаємо цей портал, але з доменом Mail.ua...
 
ВасильДата: Вівторок, 14.05.2013, 15:35 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
В газеті "Наш Край", яка є офіційним виданням Мостиської районної ради, в №33 за 30 квітня 2013р. була опублікована цікава стаття про держслужбовців - високопосадовців.
Зокрема, як того вимагає пункт 2 ст.12 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції", були опубліковані декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2012р. таких держслужбовців як голова районної ради, його заступник, голова депутатської комісії з питань економіки та бюджету.
Такі декларації є обов*язковими для подання всіма керівниками органів місцевого самоврядування та їх заступниками, і підлягають оприлюдненню протягом 30 днів з дня їх подання шляхом опублікування в офіційних друкованих виданнях відповідних  органів місцевого самоврядування. Так цього вимагає вищезазначений закон.
Самі декларації повинні були бути подані до 1 квітня.
Отже, на протязі наступного місяця - до 1 травня 2013р., по логіці, такі самі декларації повинні були б бути оприлюдненими і нашими судововишнянськими високопосадовцями.
І оскільки така інформація повинна бути оприлюднена в офіційних друкованих виданнях органів місцевого самоврядування, тобто в нашій ситуації - в "Судововишнянському віснику", мене цікавить чи буде ще вона оприлюднена, чи ні?
Хоча я і розумію що термін вже пройшов, статті такої судововишнянці не побачили, але все ж таки...
Якщо шановний міський голова хоче справді демонструвати публічність та прозорість діяльності нашої міської ради- думаю, це питання -  принципове...і в майбутньому кожен наступний міський голова буде робити те саме.
Нагадаю ще раз що цього вимагав закон, і тому це не є моїм особистим нагадуванням чи проханням.
Хочу дізнатись чи газета "Судововишнянський Вісник"  подає лише те, що вигідно самій міськраді, чи, можливо, через неї буде створено якраз механізм публічності та прозорості діяльності органів місцевого самоврядування? І чи в майбутньому будуть публікуватись статті відповідно до вимого законів, а не те - що кому забажається...

З повагою, Башак Василь.
p.s. це звернення мабуть доцільно адресувати не тільки редактору газети, а також і до голови міської ради та його заступника.


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
OMДата: Вівторок, 14.05.2013, 23:01 | Повідомлення # 8
Майор
Група: Друзі
Повідомлень: 92
Репутація: 1
Статус: Offline
Газета "Судововишнянський вісник" не має статусу офіційного друкованого видання Судововишнянської міської ради, оскільки відповідно до реєстраційного свідоцтва ГУ Юстиції у Львівській області наша міська газета лише являється друкованим засобом масової інформації.
Офіційне друковане видання — це періодичне друковане видання , в якому здійснюється офіційне оприлюднення документів держави чи певної установи, наділене офіційним статусом. Без отримання та підтвердження оціційного статусу любе періодичне друковане видання являється лише друкованим засобом масової інформації (пресою). Я вже Вам радив видавати власну газету, тоді і будете в ній вказувати лише те, що Вам вигідно, створите собі такий механізм прозорості та публічності, який вважаєте за потрібний і будете друкувати лише те, що Вам забажається, а не те що комусь.  Будете там всіх вчити розуму відповідно до власного інтелектуального бачення. Які претензії до газети, не подобається, ніхто особисто Вас не змушує... Наша міська газета, так само, як і сам міський голова не є панацеєю, щоб всім подобатись. Зробіть КРАЩЕ, тоді і будете мати моральне право вчити інших.
   Являється газета "Наш край" офіційним друкованим виданням і чи має відповідний статус офіційного, що там друкують декларації, я не знаю. Якщо Вам це  потрібно, вияснюйте у них.
 
ВасильДата: П`ятниця, 17.05.2013, 14:00 | Повідомлення # 9
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за відповідь. Хоча і не бачу ніяких перепон для того, щоб ці декларації було і опублікувати. Ніхто Вас, переконаний, в цьому би не звинуватив і не притягув до ніякої відповідальності. Це міг би бути просто ще один доказ публічності міської влади.
Це Ваше право. Чи Ви ним скористаєтесь - чи ні - вирішувати Вам і Вашому заступнику.
Шановний Олеже Івановичу,
якщо не помиляюсь, - Ви є ініціатором створення і газети "С. Вісник" і самого сайту міськради.
Сайт міської ради це вже я так розумію "офіційний сайт міської ради"? Чи можливо він теж "не офіційний"? 

Якщо можна, то висловіть будь ласка свою думку, чи зацікавлені Ви особисто як міський голова в тому, щоб зробити "Судововишнянський вісник" офіційним друкованим виданням судововишнянської міської ради?

p.s. особисто мені подобаються багато публікацій з "Судововишнянського Вісника".
Цікавить "чи дороге таке задоволення"- видавати таку газету? Питаю тому, що я як керівник  молодіжної ГО "ПСП-ПРОМОВА" також маю бажання опублікувати деякі цікаві на мій погляд суспільно-політичні статті у ній. 
Скільки буде це коштувати мені, наприклад за одну сторінку друкованого матеріалу?
Чи, можливо, наша організація захоче в ній теж публікуватися, яка ціна такої публікації? Ми готові вносити свої кошти, якщо звичайно ціна не буде "захмарною"..
Та і взагалі, якщо добре розібратися в міських друкованих виданнях- то для чого всіх їх розпорошувати?( маю на увазі створенням ще і окремого видання нашої ГО).Хіба не доцільніше подати для читача всю інформацію в одному виданні?


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
OMДата: П`ятниця, 31.05.2013, 17:48 | Повідомлення # 10
Майор
Група: Друзі
Повідомлень: 92
Репутація: 1
Статус: Offline
Пане Василь щодо сайту, оскільки до джерел висвітлення публічної та офіційної інформації та ведення таких є багато вимог, щоб не  виникло передумов до порушення вимог ст.8 Закону України "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", п. 16,21 "Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах" щоб не дай Бог не порушити цілісності та доступності відкритої інформації, що є власністю держави, а то можна і ненароком скоїти правопорушення в сфері інформаційної безпеки. Для цього має бути впроваджена комплексна система захисту інформації,  передбачена для захисту від несанкціонованого втручання. Має бути відповідальна особа, яка має постійно слідкувати та моніторити кожну інформацію.  То не так  все просто, офіційне є офіційне, то не приватне, в якому можна все, що не заборонено законом,  а лише те, що офіційно дозволене та проконтрольоване. В протилежному випадку, чогось не проконтролювавши, можна легко "влипнути" в халепу.
Так давайте вже краще будемо про ... проблеми, шляхи їх вирішення, не будемо влазити в офіційні документи.


Повідомлення відредагував OM - П`ятниця, 31.05.2013, 23:45
 
ВасильДата: Понеділок, 03.06.2013, 15:30 | Повідомлення # 11
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
ЗУ «Про засади запобігання іпротидії корупції» від 07.04.2011 № 3206-VIЧастина друга статті12 цього Закону встановлює «обов'язковість оприлюдненнявідомостей зазначених у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового
характеру керівників органів місцевого самоврядуваннята їх заступників, протягом 30 днів з дня їх подання шляхом опублікування вофіційних друкованих виданнях відповідних органів державної влади та органів місцевого
самоврядування.»
 Проте, як роз*яснив Головний спеціаліст відділу антикорупційної політики Департаментуантикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя Міністерства юстиції України-А. Кухарука (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/n0026323-12):
"на сьогодні не у всіх державних органахчи органах місцевого самоврядування наявні офіційні друковані видання. Крім
цього, законодавство не визначає чітко джерел фінансування оприлюднення згаданих відомостей.одним із шляхіввирішення описаної проблеми може стати встановлення можливості оприлюднення
таких відомостей на офіційному веб-сайті відповідного органу. Така зміна вжезапропонована в рамках проекту Закону України "Про внесення змін до деяких
законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про інформацію" (у новій редакції) та Закону України "Про доступ до
публічної інформації" (реєстр. № 10455), внесеного Урядом на розгляд Верховної Ради України 11 травня 2012 року."  
p.s.що ж, залишається чекати)


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.


Повідомлення відредагував Василь - Понеділок, 03.06.2013, 15:32
 
OMДата: Середа, 05.06.2013, 16:23 | Повідомлення # 12
Майор
Група: Друзі
Повідомлень: 92
Репутація: 1
Статус: Offline
Подаю картину прийняття участі в роботі пленарних засідань сесій міської ради депутатами Судововишнянської міської ради
Прикріплення: ___.doc (69.0 Kb)
 
AdministratorДата: Четвер, 06.06.2013, 09:40 | Повідомлення # 13
Підполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 31
Репутація: 50
Статус: Offline
Я вже подав даний документ в рубрику ДОКУМЕНТООБІГ
 
ВасильДата: П`ятниця, 28.06.2013, 13:25 | Повідомлення # 14
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за висвітлення діяльності міськради

Додано (19.06.2013, 22:15)
---------------------------------------------
Прошу редактора газети "Судововишнянський вісник" п. А.Й. Шота вияснити у ключових осіб та опублікувати змістовну статтю про ту резонансну тему (а саме про підміну рішення сесії Судововишнянської міської ради окремими депутатами), яку порушив депутат Драбчук А.С. у своєму виступі на останній сесії міської ради.
Див. тут:
http://sv.ucoz.com/forum/4-27-1
Дякую. Сподіваюсь Ви прочитаєте це повідомлення.

Додано (28.06.2013, 12:25)
---------------------------------------------
На останній сесії міської ради розглядалось питання про надання дозволу "Яблуневому дару" судововишнянської землі в оренду.

Наскільки мені відомо- на цій же сесії від 18.06.2013р. ще не голосували за конкретну площу цій фірмі.(принаймні так сказав один з депутатів). Хоча міський голова говорить про площу землі розміром 130 га.
Протоколу сесії ще не висвітлено - тому залишається лише здогадуватись..

Дивує таке - чому така важлива подія щодо міської землі не висвітлювалась на сторінках останнього номеру "Вісника"?!!!!!!! Про це немає ні слова! Кому було вигідно щоб це не писати?! Адже коли б це було опубліковано - це могло б виявити різні думки в самого населення. Все, натомість, зробили тишком-нишком...                                                                                                                                                   Чув від людей, в т.ч. від члена земельної комісії - що ця фірма наближена до оточення людей близьких до нинішнього президента. - Тобто якщо цю землю віддати їй в оренду - то потім можна про неї забути(що це майже назавжди..) 
Можливо, редактор Вісника не знав цієї новини(оскільки був відсутнім на сесії), але міг би про це і розпитати.
Можливо, цій газеті потрібні й інші журналісти(чи просто помічники),- які були б в курсі всіх подій що відбуваються в місті - і оперативно висвітлювали це на сторінках міської газети..????????????????????

Хто може що сказати по даному питанню?
Мені, наприклад, після такого непрофесіоналізму та невисвітлення такої важливої інформації щодо життя міста, хочеться назвати цю газету за це "Кишенькова газета міського голови". Чому кишенькова? - Тому що так сказав один із депутатів - що голова фінансує її з своєї кишені..І що сам голова вирішує публікувати там деякі невигідні для нього новини - чи ні..
Дякую за розуміння.


 




27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
OMДата: Понеділок, 01.07.2013, 20:35 | Повідомлення # 15
Майор
Група: Друзі
Повідомлень: 92
Репутація: 1
Статус: Offline
Кишенькова газета, чи ні, не Вам це Василю вирішувати. Організуйте свою власну, візьміть на себе всі видатки і я подивлюся, чи кишенькова вона у Вас чи ні. Ви б хотіли, щоб витрати ніс я, а вирішувати публікувати то чи інше залишалося Вам. Залізна логіка, побудована виключно на власному професіоналізмі.
Василю Ви крім, як критикувати, щось в житті інше вмієте?  Ви хочете чимось виокремитись, вирізнитись з поміж інших, тоді беріть від життя щось бульш  позитивне, яскраве, несіть добро, а не "купайтеся" в негативі, в сірому, бо воно Вас заполонить і таким Ви будете, таке життя перетворить Вас в скнару, нитіка  та сіру мишку.
 
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » "Судововишнянський вісник" (та деякі неточності..)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: